Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatékony módszerek az emésztés elősegítésére - Az étrend
  2023-01-15 19:21:49, vasárnap
 
  Hatékony módszerek az emésztés elősegítésére - Az étrend fontossága

A gázok, a hányinger, a gyomorégés, a székrekedés vagy a hasmenés olyan gyakori emésztőrendszeri panaszok, melyeket élete során bizonyára mindenki megtapasztal. Szerencsére ezek könnyedén elkerülhetők és kezelhetők bizonyos életmódbeli és étrendi változtatásokkal.

Fogyasszunk teljes értékű, tápanyagokban gazdag és káros adalékanyagoktól mentes ételeket

A készételekhez adott tartósítószerek, ízfokozók és más mesterséges anyagok gyakran állhatnak az időszakos emésztőrendszeri zavarok, a tartós bélgyulladás, valamint akár az áteresztő bél szindróma és más komoly panaszok hátterében. A mesterséges édesítőszerek túlzott fogyasztása például jelentősen növelheti a káros bélbaktériumok számát, ami hosszú távon vastagbélgyulladás, irritábilis bél szindróma (IBS), vagy Crohn-betegség kialakulásához és súlyosbodásához is vezethet.

Szerencsére a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának mérséklése - illetve ideális esetben mellőzése - valamint a tápanyagokban és gyulladáscsökkentő vegyületekben gazdag étrend képes lehet megelőzni az emésztőrendszeri panaszok kialakulását, kiújulását, valamint súlyosbodását.
Az egészséges zsírok fontossága

A feldolgozott élelmiszerekben megtalálható transzzsírok a szív- és érrendszer állapotára gyakorolt negatív hatásaik mellett árthatnak az emésztőrendszer egészségének, valamint összefüggésbe hozhatók a kolitisz ulceróza, más néven a fekélyes vastagbélgyulladás, és más betegségek fokozott kockázatával is.

Azonban a megfelelő emésztéshez elengedhetetlen a megfelelő zsírok fogyasztása. Ezek a zsírok ugyanis szükségesek a tápanyagok megfelelő felszívódásához, és az étkezés utáni teltségérzethez is hozzájárulnak. Tanulmányok szerint az omega-3 zsírsavak csökkenthetik a gyulladásos bélbetegségek kialakulásának kockázatát.
Prebiotikus és probiotikus rostokkal a hatékony emésztésért

Köztudott, hogy a prebiotikus és probiotikus élelmi rostok jótékony hatással vannak az emésztésre, hiszen többek között felszívják a felesleges vizet, elősegítik a széklet térfogatának növelését és rendszeres áthaladását, valamint bélflóránk egészségét is óvják, ugyanis táplálják az egészséges bélbaktériumokat is. 

A rostban gazdag étrend jelentősen csökkenti az emésztési zavarok, a reflux, a fekélyek, az IBS, a divertikulitisz és más gyulladásos bélbetegségek, illetve még az aranyér kockázatát is. A teljes kiőrlésű gabonák, a hüvelyesek, a zöldségek és gyümölcsök, a diófélék és a magvak, valamint még a szűretlen almaecet is mind kiváló forrásai a prebiotikus és probiotikus rostoknak. 

A probiotikus étrend-kiegészítők alkalmazása is rendkívül előnyös lehet, hiszen nem csak szerepet játszanak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában és helyreállításában, hanem segítik az emésztést, hiszen hozzájárulnak a puffadást okozó rostok lebontásához, továbbá enyhíthetik a székrekedés és a hasmenés tüneteit is.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról sem

A megfelelő hidratálás kulcsfontosságú, hiszen az alacsony folyadékbevitel a székrekedés és más emésztőrendszeri panaszok gyakori oka. A víz nem csak sejtjeink hidratálásához, hanem a bélmozgás elősegítéséhez és a rostok kiürítéséhez is elengedhetetlen.
Igény szerint alkalmazzunk bélrendszert támogató tápanyagokat
Cink

A cinkről kimutatták, hogy hiánya számos gyomor- és bélrendszeri rendellenesség kialakulásához vezethet, így megfelelő szintje elengedhetetlen a bélrendszer egészségének fenntartásához. A cink-kiegészítés jótékony lehet hasmenés, vastagbélgyulladás, átszivárgó bél szindróma és egyéb emésztési problémák kezelésében is.
L-glutamin

Az L-glutamin egy olyan aminosav, amely támogatja a bélrendszer általános egészségét, valamint segíthet bizonyos betegségek megelőzésében, valamint egyes esetekben csökkentheti a rendellenes bélpermeabilitást (bélátszivárgást) is.
Emésztőenzimek

Az enzimek elengedhetetlenek a megfelelő és hatékony emésztéshez. Az egyes enzimek előnyösek lehetnek a fokozott puffadás, a bélgázok, a reflux, a máj- és epepanaszok kezeléséhez, valamint a gyomorsav optimalizálásában, illetve a cukorbetegség és egyes ételallergiák tüneteinek enyhítésében is szerepet játszhatnak.
Forrás :Link
Megjegyzés: A linkre kattintva az eredeti bejegyzés olvasható, mely hasznos, többnyire igen hatékony készítményeket ajánl. (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: emésztőrendszeri, adalékanyagoktól, bélbaktériumokat, változtatásokkal, tartósítószerek, emésztőrendszer, teltségérzethez, felszívódásához, elengedhetetlen, élelmiszerekben, bélátszivárgást, divertikulitisz, folyadékbevitel, súlyosbodásához, kulcsfontosságú, hidratálásához, elősegítéséhez, fenntartásához, készítményeket, fogyasztásának, emésztőenzimek, kialakulásához, fenntartásában, bélbaktériumok, rendellenesség, kialakulásának, édesítőszerek, tápanyagokban, vegyületekben, súlyosbodását, készételekhez, megelőzésében, ételallergiák, hidratálásról, hozzájárulnak, egyensúlyának, emésztés elősegítésére, étrend fontossága, székrekedés vagy, hasmenés olyan, készételekhez adott, időszakos emésztőrendszeri, tartós bélgyulladás, mesterséges édesítőszerek, káros bélbaktériumok, feldolgozott élelmiszerek, emésztőrendszeri panaszok, egészséges zsírok, feldolgozott élelmiszerekben, emésztőrendszer egészségének, kolitisz ulceróza, megfelelő emésztéshez,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A végzet az  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Környezetvédelem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A hét szűk esztendő  Esti kép  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  A könnyek összegyűjtése  William Shakespeare idézet  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Maradék idő  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A fenyő nem szép fa, (...)  Maradék idő  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Maradék idő  Emlék  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Szent György nap  Amit átélünk,  Maradék idő  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Különös!  Miért nem menti meg Jézus...  Az embernek a társa: hiányzik.  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  A fenyő nem szép fa, (...)  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A Mester kezének érintése  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A föld szépségéért  Irgalom és ítélet  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emésztés elősegítésére, étrend fontossága, székrekedés vagy, hasmenés olyan, készételekhez adott, időszakos emésztőrendszeri, tartós bélgyulladás, mesterséges édesítőszerek, káros bélbaktériumok, feldolgozott élelmiszerek, emésztőrendszeri panaszok, egészséges zsírok, feldolgozott élelmiszerekben, emésztőrendszer egészségének, kolitisz ulceróza, megfelelő emésztéshez, megfelelő zsírok, zsírok ugyanis, tápanyagok megfelelő, étkezés utáni, omega-3 zsírsavak, gyulladásos bélbetegségek, hatékony emésztésért, felesleges vizet, széklet térfogatának, egészséges bélbaktériumokat, rostban gazdag, emésztési zavarok, aranyér kockázatát, teljes kiőrlésű, szűretlen almaecet, bélflóra egyensúlyának, puffadást okozó, hasmenés tüneteit, megfelelő hidratálás, alacsony folyadékbevitel, bélmozgás elősegítéséhez, rostok kiürítéséhez, cinkről kimutatták, bélrendszer egészségének, cink-kiegészítés jótékony, olyan aminosav, bélrendszer általános, rendellenes bélpermeabilitást, enzimek elengedhetetlenek, egyes enzimek, fokozott puffadás, gyomorsav optimalizálásában, linkre kattintva, eredeti bejegyzés, emésztőrendszeri, adalékanyagoktól, bélbaktériumokat, változtatásokkal, tartósítószerek, emésztőrendszer, teltségérzethez, felszívódásához, elengedhetetlen, élelmiszerekben, bélátszivárgást, divertikulitisz, folyadékbevitel, súlyosbodásához, kulcsfontosságú, hidratálásához, elősegítéséhez, fenntartásához, készítményeket, fogyasztásának, emésztőenzimek, kialakulásához, fenntartásában, bélbaktériumok, rendellenesség, kialakulásának, édesítőszerek, tápanyagokban, vegyületekben, súlyosbodását, készételekhez, megelőzésében, ételallergiák, hidratálásról, hozzájárulnak, egyensúlyának, bélbetegségek, elősegítésére, összefüggésbe, csökkenthetik, cukorbetegség, kiürítéséhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.